Deysselbuurt.nl

Nieuws

Sociaal spreekuur Buurtpunt De Leeuw weer geopend vanaf dinsdag 7 juli

Vanaf dinsdag 7 juli is het sociaal spreekuur in Buurtpunt De Leeuw weer geopend. U kunt tussen 13.00-15.00 uur terecht voor vragen over geldzaken, uitkering, belasting of werk. Tijdens het sociaal spreekuur zijn er medewerkers van SEZO, stadsdeel Nieuw-West en Rochdale aanwezig. 

Veelgestelde vragen aangevuld

Tijdens de online bijeenkomsten zijn er door u en uw buren veel vragen gesteld. De meeste vragen en antwoorden vindt u bij 'Veelgestelde vragen'.

Van frituurvet tot kaarsen en zeep

Wist u dat Cascoland zeep en kaarsen uit gebruikt frituurvet van de buurt maakt?

Om dit onder de aandacht te brengen bakt Cascoland wekelijks op Piet Paaltjenspad 9 frietjes. Het doel is om bewoners bewust te maken van de waarde van gebruikt frituurvet en hen te stimuleren om dit op een centraal punt in te gaan zamelen.

Wil je meer weten? Ga naar deze website voor een video met meer uitleg over het Vetlab: https://vimeo.com/423227193

Online bijeenkomsten goed bezocht

De drie online bijeenkomsten op dinsdag 19 mei zijn door zo'n 400 mensen bekeken. Tijdens de live uitzendingen gaven Ellen Lommen van Rochdale en Irma de Jong van de Gemeente Amsterdam een toelichting op de plannen voor de vernieuwing van de Deysselbuurt. Bewoners van de buurt stelden via de telefoon en chat vragen. Er kwamen zo'n 300 vragen binnen. We geven alle bewoners binnen een week antwoord op hun vragen. Ook de Veelgestelde vragen vullen we steeds aan.

Van Deysselkrant - mei 2020

Begin mei ontvingen alle bewoners van de Deysselbuurt een krant. Daarin staat veel belangrijke informatie over de plannen die de Gemeente Amsterdam en Rochdale hebben voor de buurt. De informatie uit de krant staat ook op deze website. Hier vind je ook de laatste informatie. Bij 'Veelgestelde vragen' vind je bijvoorbeeld de meest recente antwoorden op vragen die mensen in de buurt stellen.