Deysselbuurt.nl

Toekomstige woningen voor iedereen

Het woningaanbod in de Van Deysselbuurt is nu erg eenzijdig: bijna 90% van de woningen in de buurt is sociale huur. De sloop en nieuwbouw geeft Rochdale de kans om extra woningen bij te bouwen. Hierdoor kunnen we meer en verschillende soorten woningen bouwen.

Meer verschillende soorten woningen

In de nieuwbouw zullen nog steeds veel sociale huurwoningen gebouwd worden. Hierdoor kunnen de huidige bewoners, die dat willen, in de buurt blijven. Het aantal sociale huurwoningen blijft gelijk. Zowel in de nieuwbouw als in de te renoveren blokken komen ook middenhuur huurwoningen en koopwoningen. Bewoners van de Deysselbuurt die een te hoog inkomen hebben voor een sociale huurwoning, kunnen zo toch in de buurt blijven wonen.

Rochdale bouwt woningen voor alle soorten huishoudens en doelgroepen: jongeren, starters, kleine en grote gezinnen en senioren. Alle woningen zijn gelijkvloers of met de lift te bereiken. Er komen ongeveer 10 rolstoelgeschikte woningen.

Duurzaam en aardgasvrij

De woningen die gerenoveerd worden, worden allemaal beter geïsoleerd. We willen alle woningen aardgasvrij maken en aansluiten op stadswarmte. Ook de woningen in de nieuwbouw worden aardgasvrij en duurzaam gebouwd.

Wilt u meer weten over het toekomstig woningaanbod? Hiernaast ziet u het overzicht van alle type woningen in de Van Deysselbuurt.

Volumes

Aan de Burgemeester Röellstraat worden de hoogste bouwblokken gebouwd. Zo kunnen er 700 extra woningen worden gemaakt. De bouwblokken worden 7 verdiepingen, waarbij de bovenste ‘terugspringt’. Aan de rotonde op de hoek met de Slotermeerlaan komt een woongebouw verdiepingen. De nieuwbouw tussen de Burgemeester Röellstraat en de Van Deysselstraat wordt afwisselend 4 en 5 verdiepingen. Deze blokken vormen zo de overgang naar de lage blokken aan de Van Deysselstraat.

Hieronder krijgt u een idee hoe hoog de gebouwen worden. Voor meer informatie: download de folder met het volume overzicht.

Architecten en eerste ontwerpen

De plannen voor de Van Deysselbuurt worden steeds duidelijker. Rochdale heeft vier architecten geselecteerd om de 1.200 nieuwe woningen te ontwerpen. Als eerste ontwerpen zij ongeveer 700 sociale huurwoningen en ongeveer 80 middeldure huurwoningen. Deze komen langs de Burgemeester Roëllstraat en tussen de Van Moerkerkenstraat en de Lodewijk van Deysselstraat.

In januari 2024 starten de architecten met het ontwerpen van de woningen. Dit is iets later dan gepland, maar heeft verder geen invloed op de planning van de bouw. Bij het ontwerpen worden bewoners betrokken. Hoe dit proces eruit ziet is nog niet bekend. 

Wilt u meer weten over de ontwerpen? Download dan de brochure ‘Een kijkje in de toekomst’. 
Afbeeldingen hieronder: eerste schetsen van de verschillende gebouwen

Ontwerp Architecht Elephant

Deze woontoren komt aan de rotonde op de Burgemeester Röellstraat. Het ontwerp is van architectenbureau Elephant.

Ontwerp Architect Korthtielens

Dit gebouw komt op de hoek van de Burgemeester van Leeuwenlaan en de Burgemeester Röellstraat. Op de begane grond komt onder andere het nieuwe jongerencentrum. Het ontwerp is van korthtielens architecten.

Ontwerp Architect Heren5

Deze woongebouwen komen aan de Burgemeester Röellstraat. Het ontwerp is van Heren 5 architecten.

Ontwerp Architecht Heren5

Deze woongebouwen komen aan en rond het Maurits Sabbehof. Het ontwerp is ook van Heren 5 architecten.