Deysselbuurt.nl

Buurtorganisaties en initiatieven uit de buurt

Er zijn verschillende organisaties en initiatieven actief in de buurt. Hieronder staan ze op een rij. Klik op de titel voor meer informatie. 

Saaam

Organisatie voor vrouwen. Het is de maatschappelijke missie van Saaam om de verborgen kracht van vrouwen te ontdekken en verder in hun kracht te zetten om zo zichzelf verder te kunnen ontwikkelen en sterker te positioneren in de samenleving.

Stichting IMD

Stichting IMD is een jonge en innovatieve organisatie op het gebied van preventieve jeugdhulp. Met een team professionele begeleiders helpen zij jongeren in heel Amsterdam.

Moederskracht

Doorpakkers Ilhame Grinate, Hanan Jabri en Fouzia Ghoudan zijn de oprichters van Buurtmoeders MoedersKracht in de Van Deysselbuurt. Zij hebben aandacht voor jongeren en zijn voor veel vrouwen een vertrouwenspersoon. Ze kijken en luisteren wat er in de buurt gebeurt. Voor hun werk rond de avondklokrellen, ontvingen zij de Amsterdamse Heldenspeld. Lees meer op de website van gemeente Amsterdam.

Moeders van Moederskracht
Moeders van Moederskracht

Stichting VoorUit

Studenten en starters dragen bij aan de sociale cohesie in verschillende wijken en complexen in Amsterdam. 

Eigenwijks

Als de grootste, onafhankelijke bewonersorganisatie weten zij wat er speelt en verbinden we de mensen via activiteiten en initiatieven.

Cascoland

Cascoland is een netwerk van onder andere kunstenaars, architecten, ontwerpers en studenten. Roel en Fiona werken samen met buurtbewoners aan initiatieven die de buurt versterken. Cascoland is tot nu toe de Social Garden, de Eendagszaak, de Werkplaats en de Fruittuin Van Moerkerken gestart.

Roel van Cascoland
Roel van Cascoland

Theater van Deyssel

In oktober 2019 opende Frascati theater het Theater van Deyssel. Een van de voormalige winkelpanden aan de Lodewijk van Deysselstraat werd verbouwd tot een minitheater. Hier programmeert en ontwikkelt Khadija Massaoudi producties en podiumactiviteiten. Makers met  verschillende culturele- en werkachtergronden kunnen eigen werk, gebaseerd op en/ of geïnspireerd door Nieuw-West, laten zien.
In de toekomst krijgt Theater van Deyssel een groter pand. Daar kunnen nog meer mensen de voorstellingen en tentoonstellingen zien.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het allerlaatste nieuws rondom activiteiten, voorstellingen én jouw buurtgenoten? Meld u aan voor de nieuwsbrief van Theater van Deyssel.
Wilt u met het theater samenwerken of heeft u een mooi verhaal? Stuur dan een e-mail naar tvd@frascatitheater.nl of kom langs.