Deysselbuurt.nl

Open Straat 2024

Open Straat

Op donderdag 20 juni tussen 16.00 en 19.00 uur was de Open Straat in de Lodewijk van Deysselstraat. Het was een geslaagde dag en alle buurtbewoners waren van harte welkom op dit buurtfeest. 

De Open Straat was net zoals vorige een markt waar je planten kon ruilen, lokale producten kon proeven en tweedehands spullen kon kopen. Rochdale, de Gemeente Amsterdam en de architecten, die de nieuwe woningen gaan ontwerpen, waren aanwezig om vragen over de vernieuwing van de buurt te bantwoorden.

Tijdens de Open straat werd de Woman’s Corner, de Broodvergister en de Moestuinen in de Van Moerkerkenstraat feestelijk geopend. De Accuband zorgde voor vrolijke muziek. 

De kleinere kinderen konden ook dit jaar weer meedoen met een kleurwedstrijd. Voor de oudere kinderen was er een tekenplaat om hun droomtuin op te tekenen. 

Oplevering Burgemeester Röellstraat

Tegelijkertijd met de Open Straat werd de oplevering van de Burgemeester Röellstraat gevierd bij het Jongerencentrum The Village (Burgemeester van Leeuwenlaan 59). 

Dit was om de oplevering van de vernieuwde stadslaan te vieren. Ondernemers uit de buurt zorgden voor hapjes en drankjes. Ook reed er speciaal een historische tram tussen het Slotermeercircuit en het Lambertus Zijlplein. Aan boord kwam men meer te weten over de vernieuwing.