Deysselbuurt.nl

Open Straat

Open Straat
Op donderdag 1 juni tussen 16.00 en 19.00 uur organiseerden Cascoland, Gemeente Amsterdam en Rochdale de Open Straat in de Lodewijk van Deysselstraat. De buurtbewoners waren van harte welkom tussen 16.00 en 19.00 uur.

Ongeveer 15 ondernemers in de Van Deysselstraat en de Burgemeester Van Leeuwenlaan openden hun deuren en deelden hun activiteiten met de buurt. Er was een echte markt op de straat met producten uit de buurt en tweedehands spulletjes. Daarnaast was er ook informatie over de vernieuwing van de buurt beschikbaar. Hier maakten buurtbewoners graag gebruik van en vragen over de planning en herhuisvesting werden volop gesteld. 

Kleurwedstrijd
Voor de kinderen was een kleurwedstrijd opgezet waarbij ze konden meedenken over wat ze graag zouden willen terugzien in de buurt. In ruil voor het inleveren van de kleurplaat ontvingen de kinderen een ijsje gemaakt van lokale producten uit de buurt.
Let op: Op het buurtpunt (Lodewijk van Deysselstraat 41) ligt een verassing klaar voor de kinderen die een kleurplaat hebben ingeleverd. 

Vier feestelijke openingen 
Tijdens de Open Straat werden vier ondernemingen feestelijk geopend: de Schone zaak, de Social Garden, de Nieuwe Social Garden en de BSO. Dit werd uitgevoerd door de Mohamed Acharki en Nico Overdevest (bestuurders Rochdale) onder begeleiding van een muziekband en twee kinderen van de Kinderraad. 

 

 

 

 

Verschillende routes tijdens de Open Straat 
De Open Straat werd goed bezocht en de buurtbewoners konden verschillende routes door de straat lopen. Bij iedere winkel of bij elke marktkraam was iets te beleven. Bekijk hier de plattegrond

  • Informatieve route. Tijdens deze route was er gelegenheid om vragen te stellen over de vernieuwing van de buurt, hun verhuizing of over hoe de buitenruimte eruit komt te zien. 
  • Culinaire route. Tijdens deze route kon men kennismaken met koken en eten in de straat.
  • Programmaroute. Tijdens deze route kon men meer te weten komen over activiteiten in de buurt.
  • (ver)Zorgroute. Tijdens deze route kon men kennismaken en ervaren welke vormen van  verzorging en zorg de straat biedt.